Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az autoimmun betegség
  2023-12-17 21:40:10, vasárnap
 
  Az autoimmun betegség egy állapot - mi magunk sokat tehetünk a javulás érdekében

Az autoimmun betegség sajnos egyre több embert sújt szerte a világon, így hazánkban is. Egyre több betegnél diagnosztizálják ezt a betegséget és ennek számos oka lehet. A stressz mindenképp, de ide lehetne még sorolni például a környezetszennyezést is, hiszen nemcsak odakint érezhetjük a szennyezettség negatív hatásait, még a lakásunkban is lehetnek olyan dolgok, amelyek káros anyagokat bocsátanak ki magukból, nem beszélve a tartósítószerekkel dúsított élelmiszerekről.

Nagyon sokféle autoimmun betegség létezik. Hozzáértők azt szokták mondani, ha valakinek van egy autoimmun betegsége, semmi garancia nincs rá, hogy nem lesz még egy vagy több hasonló jellegű betegsége.

Nagyon sokféle autoimmun betegség létezik, ide sorolhatjuk az ízületi gyulladást, a pikkelysömört, a krónikus pajzsmirigygyulladást, a lupusz nevű betegséget, de a cöliákiát, a vitiligót, az 1-es típusú cukorbetegséget is. Ezeken kívül létezik még az SLE, a szklerózis multiplex, a gyulladásos bélbetegség, a Graves-kór, az Addison-kór és talán estig lehetne folytatni a sort.

Az autoimmun betegségek mindegyikére jellemző, hogy vannak csendesebb időszakok, és előfordul az is, hogy a tünetek fellángolnak. Ez lehet bármilyen változás az életünkben, de a stressz, a munkahelyi vagy családi gondok is okai lehetnek a tünetek felerősödésének.

Az autoimmun betegségek nem múlnak el, de a tüneteket lehet enyhíteni. A legtöbbet a teljes életmódváltás segít, azaz ha megreformáljuk a táplálkozásunkat és ha felhagyunk az inaktív életmóddal.

Vannak olyan ételek, amelyek nagyon károsan hatnak az immunrendszer egészségére. A feldolgozott élelmiszerek, az adalékanyagokkal teli ételek, a cukor felborítják a bélflóra természetes egyensúlyát. Ez pedig nemcsak gyulladást okoz a szervezetben, hanem felelőssé tehető a szivárgóbél-szindróma kialakulásáért is. Az immunrendszer összezavarodik és saját sejtjeit kezdi el támadni, ami pedig autoimmun betegség kialakulásához vezet.

A sérült bélrendszert meg lehet gyógyítani, mutatjuk is, hogy mivel. Fogyasszunk prebiotikumokat, probiotikumokat, zöldségeket, gyümölcsöket, azaz teljes értékű táplálékokat, hogy visszanyerjük a mikrobiom eredeti állapotát.

Az is nagyon fontos, hogy eleget aludjunk, illetve C- és D-vitaminban gazdag táplálékokat fogyasszunk, mivel ezek a vitaminok csökkentik a fertőzések kialakulásának kockázatait.

Amit megeszünk, hatással lehet a fiziológiánkra, az immunrendszerünkre és a hangulatunkra is. A gyulladáscsökkentő étrend lehet az egyik módja a gyulladás és az egyéb kellemetlen tünetek csökkentésének. A diéta részét képezik a zöldségek, a gabonák és az olívaolaj. Húst is lehet fogyasztani, de csak kisebb mennyiségben. Általában halak és szárnyasok kerüljenek az asztalra, ha csak lehet, kerüljük el a vörös húst. Míg egyes élelmiszerek segítenek a gyulladás csökkentésében, más táplálékok fokozzák azt. Gyulladást okoznak a sült, a feldolgozott ételek, a cukor.

A stressz fizikai, szellemi és pszichológiai megterhelést okoz. Ez negatívan befolyásolja a szervezetet és súlyosbítja a meglévő betegség tüneteit. Ezért a stressz minimalizálása segíthet csökkenteni a tünetek fellángolását, illetve csökkenteni a tünetek súlyosságát. A stressz csökkentésében nagyon hatékonyak a relaxációs technikák és a rendszeres testmozgás. A rendszeres mozgás segíthet megőrizni a mobilitást, javítja a rugalmasságot, csökkenti a fáradtságot és a gyulladás csillapításában is segíthet. Az autoimmun betegségek fellángolásakor általában kerülni kell a testmozgást, és minden gyakorlatot az egyén funkcionális képességeihez kell igazítani.

Mivel az autoimmun betegségek krónikus gyulladást és károsodást okozhatnak a szervezetben, a minőségi alvás létfontosságú e hatások ellensúlyozásában. Az olyan anyagok, mint az alkohol, a nikotin és a koffein csökkenthetik az alvás minőségét és mennyiségét, így ezeket mindenképpen kerülni kell a nyugodt és pihentető alvás érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: táplálkozásunkat, diagnosztizálják, adalékanyagokkal, csillapításában, probiotikumokat, prebiotikumokat, élelmiszerekről, fellángolásakor, felerősödésének, cukorbetegséget, minimalizálása, csökkentésében, fiziológiánkra, szennyezettség, kialakulásához, megreformáljuk, összezavarodik, csökkentésének, kialakulásáért, kialakulásának, létfontosságú, pszichológiai, fellángolását, immunrendszer, pikkelysömört, hangulatunkra, képességeihez, életmódváltás, rugalmasságot, visszanyerjük, csökkenthetik, gyümölcsöket, táplálékokat, feldolgozott, szervezetben, mindenképpen, autoimmun betegség, javulás érdekében, stressz mindenképp, szennyezettség negatív, autoimmun betegsége, vagy több, ízületi gyulladást, lupusz nevű, 1-es típusú, szklerózis multiplex, gyulladásos bélbetegség, autoimmun betegségek, tünetek fellángolnak, munkahelyi vagy, tünetek felerősödésének, tüneteket lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Jó éjt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  képre írva  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztinától  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Muratáj  Aki szeret, annak senki sem id...  A Mester kezének érintése  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Pillangó  Irgalom és ítélet  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A Mester kezének érintése  Mosolyogtál már ma?  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Emlék  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép Ernő - Virágzó akácfák  próbáljuk ki az őszinteséget  A keserű igazság  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A föld szépségéért 
Bejegyzés Címkék
autoimmun betegség, javulás érdekében, stressz mindenképp, szennyezettség negatív, autoimmun betegsége, vagy több, ízületi gyulladást, lupusz nevű, 1-es típusú, szklerózis multiplex, gyulladásos bélbetegség, autoimmun betegségek, tünetek fellángolnak, munkahelyi vagy, tünetek felerősödésének, tüneteket lehet, teljes életmódváltás, inaktív életmóddal, immunrendszer egészségére, feldolgozott élelmiszerek, adalékanyagokkal teli, cukor felborítják, bélflóra természetes, immunrendszer összezavarodik, sérült bélrendszert, mikrobiom eredeti, vitaminok csökkentik, fertőzések kialakulásának, egyik módja, egyéb kellemetlen, diéta részét, vörös húst, gyulladás csökkentésében, feldolgozott ételek, stressz fizikai, meglévő betegség, stressz minimalizálása, tünetek fellángolását, tünetek súlyosságát, stressz csökkentésében, relaxációs technikák, rendszeres testmozgás, rendszeres mozgás, gyulladás csillapításában, egyén funkcionális, minőségi alvás, olyan anyagok, koffein csökkenthetik, alvás minőségét, táplálkozásunkat, diagnosztizálják, adalékanyagokkal, csillapításában, probiotikumokat, prebiotikumokat, élelmiszerekről, fellángolásakor, felerősödésének, cukorbetegséget, minimalizálása, csökkentésében, fiziológiánkra, szennyezettség, kialakulásához, megreformáljuk, összezavarodik, csökkentésének, kialakulásáért, kialakulásának, létfontosságú, pszichológiai, fellángolását, immunrendszer, pikkelysömört, hangulatunkra, képességeihez, életmódváltás, rugalmasságot, visszanyerjük, csökkenthetik, gyümölcsöket, táplálékokat, feldolgozott, szervezetben, mindenképpen, funkcionális, mindegyikére, élelmiszerek, fellángolnak, befolyásolja, megterhelést, mennyiségben, bélrendszert, kellemetlen, zöldségeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.